Tendinte si trucuri pentru decorarea Bradului de Craciun

Tendinte si trucuri pentru decorarea Bradului de Craciun

La modă mai sunt acum albul pur şi strălucitor, cu efect… de îngheţat sau de promoroacă, şi decoraţiunile confecţionate din material natural, precum lemn, scorţişoară, conuri, scoarţă de copac, sfoară sau sac.

Roşul este tematica predominantă în decorurile de Crăciun, pentru că oferă unei încăperi o amploare roială, bogăţie şi eleganţă. Nuanţa se regăseşte proaspăt şi vibrant în catifea, globuri decorative, trandafiri uscaţi, lumânări, ceramică lăcuită, plastic şi sticlă.

Albul va fi reinventat în acest sezon sub formă de gheaţă şi zăpadă, în contrast cu texturile de roşu. Putem folosi în aranjamente mere de ceară suflate cu sclipici, flori “îngheţate”, pene, puf şi blană sintetică, multă zăpadă artificială, brazi albi sau “ninşi”, conuri vopsite şi… multă fantezie! Deşi este o non-culoare, albul completează perfect şi înnobilează orice alte decoraţiuni.

Naturalul se bazează foarte mult pe materiale tradiţionale, însă reinterpretate prin manufactură şi multă îndemânare. Rusticul este pur şi simplu redefinit într- o îmbinare perfectă a vechiului cu modernul, însă fără a anula simbolistica lui. Putem utiliza conuri, scorţişoară, scoarţă de copac, beţe, crengi şi multe alte elemente împrumutate din “dezordinea” perfectă a naturii, pe care le folosim pentru a crea brazi inediţi şi, de ce nu, globuri, beteală sau decor pentru cadouri. De asemenea, este foarte important să avem în casă cât mai multe elemente naturale, de la flori în vaze şi plante pe pervazul geamului, până la ghirlande de brad parfumat, coroniţe de uşă şi aranjamente ample pe masă. Atenţie însă: se vor evita anul acesta culori precum mov, albastru sau roz. Acestea sunt prea puternice şi pot da o stare de agitaţie.

Comentariile sunt inchise.