Amenajare pentru o camera de zi

Amenajare pentru o camera de zi

Pornind de la ideea de amenajare care să găzduiască armonios nişte obiecte mai mult sau mai putin valoroase dar care au un stil al formei indreptat spre clasic, se poate porni de la ideea ca ambientul trebuie sa fie cursiv, cu tente cromatice armonioase; tonuri zvelte si accesorii care sa completeze ansamblul. Pentru a sugera ideea de clasic se pot folosi profilele din polimer la imbinarile dintre tavan si pereti. Se observa o tendinta tot mai mare de a “umple” peretii cu tapet sau de a face o combinatie intre tapet si o culoare corespondenta acestuia, ceea ce ne reaminteste ca acest lucru nu face nimic altceva de a dezechilibra tot spatiul pe care la sfarsit aproape toti designerii incearca sa il corecteze cu elemente de mobilier, tablouri, etc.

Astfel pentru un spatiu clasic va propunem altceva, propunem o armonie de culori originale, texturate prin material care sa puna in evidenta tot ansamblul decorativ. Un tavan cu tente lucioase realizat cu binecunoscutul stucco se poate armoniza cu pereti ce imita atmosfera calda a matasii. Se poate alege un mobilier deschis, daca se doreste un interior cu un aer romantic, sau unul brun, daca se doreste o amenajare ce urmeaza rigorile clasice. Atentie la numarul maxim de culori de lemn juxtapuse in aceeasi camera. Este bine sa dam frau liber imaginatiei, insa trebuie sa stim sa mentinem constanta stilului. Mobilierul in stil clasic poate lua diferite forme, dupa gusturi. Se poate incerca chiar si o reinterpretare a clasicului cu tehnici moderne.

Este important sa determini in casa zonele care se vrea sa fie aratate si cele pe care se vrea sa fie ascunse. Insa acest lucru nu inseamna ca aglomeram lucrurile unele peste altele. Rafturile numeroase si dulapurile cu usi inchise prin care nu se vede nimic vor da casei un caracter opresiv.

2 Comentarii

  1. Bine de stiut. Pai si la pereti ce poti sa faci inafara de un var lavabil? Ca tapet am inteles si oricum se poate schimba cand si oricum vrei.

  2. Pai intra si tu sus in meniu, frate. Cel mai tare mi se pare maco polo ala.