rilievo

RILIEVO este un învelis mural pentru interior, pe baza de liant mineral, care permite obtinerea unui finisaj decorativ usor reliefat, bogat nuantat, caracterizat de clarobscururi care pun în evidenta încrucisarile trasaturilor de pensula, puse în evidenta prin slefuire. Produsul formeaza un strat cu un grad mare de permeabilitate.
Vezi aici structura materialului
Rilievo simboluri
.
RILIEVO este un învelis mural pentru interior, pe baza de liant mineral, care permite obtinerea unui finisaj decorativ usor reliefat, bogat nuantat, caracterizat de clarobscururi care pun în evidenta încrucisarile trasaturilor de pensula, puse în evidenta prin slefuire. Produsul formeaza un strat cu un grad mare de permeabilitate.
Poate fi aplicat pe:
- Tencuieli noi si vechi pe baza de lianti hidraulici.
- Suprafete din ghips-carton.
- Zugraveli si învelisuri vechi de natura organica sau minerala, uscate, compacte, absorbante si coezive.
- Conglomerate minerale de diferite tipuri, absorbante.
- Suprafetele vor fi pregatite în mod adecvat, conform modalitatilor mentionate la paragraful 'Pregatirea suportului'. Nu se aplica pe suporturi proaspat tratate.
-Natura liantului: var stins
-Masa volumica UNI EN ISO 2811-1: 1,48 ± 0,05 kg/l
-Vâscozitatea preparatului: pastoasa
-Permeabilitatea la vaporii de apa UNI EN ISO 7783-2: ridicata, Sd=0,10 m pentru o grosime de 0,6 mm.
-Uscare (la 25 °C si 65% U.R.): superficiala în 3 ore; poate fi acoperit cu straturi ulterioare dupa 12 ore.
Suprafete tencuite si din ghips-carton:Asigurati-va ca suportul are un timp de maturare de cel putin 28 de zile.
- Controlati starea de conservare. Suprafata trebuie sa fie consistenta. În caz contrar, aceasta trebuie refacuta sau consolidata cu produse specifice.
- În prezenta mucegaiului tratati suprafata cu detergentul COMBAT 222 cod 4810222 sau cu asanatorul COMBAT 333 cod 4810333.
- Eliminati eventualele eflorescente prezente cu ajutorul unei perii sau prin spalare.
- Eliminati eventualele straturi desprinse de zugraveli în var sau tempera vechi.
- Eliminati depunerile de praf, smog si altele cu ajutorul unei perii.
- Nivelati neregularitatile suportului. Gaurile, scorojelile, crapaturile si denivelarile pot fi tratate cu TAMSTUCCO 9400006 sau TAMSTUCCO POLVERE 9410110
- Curatati stucaturile si peticirile cu glaspapir.
- Efectuati eventualele finisaje ale tencuielii cu RASAMIX 9440160 sau cu BETOMARC 9450150 sau cu RASOMARC 9500150, conform tipului de suport
- Doar în cazul unor suprafete foarte farâmitate aplicati un strat IDROFIS 4700006 fixativ mural acrilic pe baza de apa sau de ATOMO 8840001 fixativ micronizat fara solvent.
- Pe suprafete compacte, putin absorbante, este posibila aplicarea unui strat intermediar de MARCOTHERM PRIMER Cod 4740019 în scopul îmbunatatirii întinderii primului strat de Rilievo.
- Asigurati-va ca suportul este bine uscat, dupa care aplicati Rilievo conform modalitatilor prezentate în indicatiile de aplicare. *( Dilutiile izolantului si cantitatea care trebuie aplicata depind de nivelul de absorbtie al suportului si sunt determinate prin probe preliminare pe suportul respectiv – Consultati fisa tehnica corespunzatoare).
- Deoarece uscarea si carbonatarea produsului Rilievo, la fel ca în cazul tuturor produselor pe baza de var, sunt puternic influentate de conditiile de temperatura si umiditate, este recomandata aplicarea sa la temperaturi cuprinse între +10°C si +35°C si la o umiditate relativa a mediului de 75%.
- Daca suportul nu necesita aplicarea unui fixativ, se recomanda totusi umezirea acestuia, pentru a preveni absorbirea apei continute de liant, în mod excesiv, de catre zid.
- Unelte: pensula, drisca inox.
- Nr straturi: 2 straturi.
- Dilutie: pregatit pentru utilizare sau cu maximum 10% apa.
Fiind un produs de natura minerala, vâscozitatea produsului Rilievo poate creste în timpul stocarii; pentru revenirea la vâscozitatea initiala este suficienta agitarea cu un instrument mecanic.
Modalitati de aplicare:
- Aplicati produsul nediluat cu pensula, cu miscari încrucisate, lasând trasaturile de pensula (tusele) în relief.
- Dupa 12 ore, slefuiti doar suprafata în relief cu drisca sau nivelati cu un strat subtire de Rilievo, pentru a uniformiza suprafata slefuind totodata relieful tuselor.
- Curatarea uneltelor va fi efectuata imediat dupa utilizare, cu apa.
- Consum indicativ: 0,4-0,6 kg/mp la 2 straturi si se refera la suprafete netede si cu grad de absorbtie mediu.