grassello di calce

GRASSELLO DI CALCE este un finisaj decorativ pentru interior, pe baza de liant mineral, care permite obtinerea unei finisari lucioase, cu aspectul decoratiunii clasice de epoca. Produsul pus în opera este de fiecare data diferit, chiar prin metode de aplicare comune, fiind caracterizat de nuante si efecte ce depind de abilitatea decoratorului.
Vezi aici tonuri de culoare
Grasello di calce simboluri
.
GRASSELLO DI CALCE este un învelis mural pentru interior, pe baza de liant mineral, care permite obtinerea unei finisari lucioase, cu aspectul decoratiunii clasice de epoca. Produsul pus în opera este de fiecare data diferit, chiar prin metode de aplicare comune, fiind caracterizat de nuante si efectece depind de abilitatea decoratorului. GRASSELLO DI CALCE poate fi utilizat pentru decorarea interna a edificiilor, chiar si a celor cu valoare istorico-artistica speciala. Pus în opera, produsul realizeaza un strat de o grosime remarcabila, dotat însa cu o permeabilitate ridicata.
La interior, poate fi aplicat pe:
- Tencuieli noi si vechi pe baza de lianti hidraulici.
- Suprafete din ghips carton.
- Zugraveli vechi si învelisuri de natura minerala sau sintetica, uscate, compacte, absorbante si coezive.
- Conglomerate minerale de diferite tipuri, absorbante. Suprafetele vor fi pregatite în mod adecvat conform modalitatilor descrise în paragraful "PREGATIREA SUPORTULUI". Nu aplicati pe suporturi proaspete.
-Natura liantului: Var stins
-Solvent: apa
-Masa volumica UNI EN ISO 2811-1: 1,50 ± 0,05 kg/l
-Vâscozitatea preparatului: pastoasa
-Permeabilitate la vaporii de apa UNI EN ISO 7783-2: ridicata, V=370 g/mq în 24 h, Sd=0,10 pentru o grosime de 0,6 mm (valori care se refera la alb)
-Raport liant mineral-liant total: 80 ± 2 pentru alb
-Raport liant mineral-liant total: 30 ± 2 pentru neutru
-Uscare (la 25 °C si 65% U.R.): superficiala în 3 ore; poate fi acoperit cu straturi ulterioare dupa 12 ore (în functie de grosimea aplicata).
Suprafete tencuite si ghips carton:
- Asigurati-va ca suportul este bine uscat si maturat. Daca este necesar, refaceti sau consolidati suportul cu produse specifice.
- În prezenta mucegaiului tratati suprafata cu detergentul COMBAT 222 cod 4810222 si cu asanatorul COMBAT 333 cod 4810333.
- Eliminati cu ajutorul unei perii sau prin spalare eventualele eflorescente prezente si partile exfoliate din zugravelile vechi. Eliminati complet eventualele straturi desprinse de zugraveli în var sau tempera.
- Eliminati depunerile de praf, smog si altele cu ajutorul unei perii.
- Nivelati neregularitatile suportului si tratati gaurile, scorojelile, crapaturile si denivelarile cu TAMSTUCCO. Sigilati fisurile cu produse de sigilare adecvate.
- Curatati stucaturile si peticirile cu glaspapir, eliminare la polvere.
- Efectuati eventualele finisaje ale tencuielii cu RASAMIX 9440160 sau cu BETOMARC 9450150 sau cu RASOMARC 9500150, conform tipului de suport.
- Fixati cu un strat de IDROFIS 4700006 fixativ mural acrilic pe baza de apa sau de fixativ micronizat fara solvent ATOMO 8840001. În general, pe suprafete care se farâmiteaza, în prezenta unor vopsele deteriorate sau straturi de tempera vechi de grosime mica, utilizati izolantul pe baza de solvent ISOMARC 4410111 sau fixativul micronizat fara solvent ATOMO 8840001.
- Aplicati GRASSELLO DI CALCE conform modalitatilor descrise în indicatiile de aplicare.
- Pe suprafete compacte putin absorbante, este posibila aplicarea unui strat intermediar de MARCOTHERM PRIMER Cod 4740019 pentru a îmbunatati depunerea primului strat de GRASSELLO DI CALCE. (Dilutiile izolantului si cantitatea care trebuie aplicata depind de nivelul de absorbtie al suportului si sunt determinate prin probe preliminare pe suportul respectiv – Consultati fisa tehnica corespunzatoare).
- Întrucât uscarea si carbonatarea produsului GRASSELLO DI CALCE, ca în cazul tuturor produselor pe baza de var, sunt puternic influentate de conditiile de temperatura si umiditate, se recomanda aplicarea sa la temperaturi cuprinse între +10°C si +35°C si la o umiditate relativa a mediului de <75%.
- Daca suportul nu necesita un fixativ, recomanda totusi umezirea acestuia, pentru ca zidul sa nu absoarba în mod excesiv apa continuta în liant.
- Unelte: drisca inox.
- Nr. straturi: cel putin 2 straturi pentru pregatirea fondului.
- Dilutie: pregatit pentru utilizare.
Fiind un produs de natura minerala, vâscozitatea produsului GRASSELLO DI CALCE poate creste în timpul stocarii; pentru a reveni la vâscozitatea initiala este suficient sa agitati cu un mijloc mecanic, adaugând eventual maximum 1% apa.
Modalitati de aplicare:
- Se aplica o masa de spaclu pentru a uniformiza suportul.
- Dupa cel putin 12 ore aplicati un strat ulterior de produs pentru a crea grosimea adecvata.
- Dupa cel putin 12 ore, slefuiti cu glaspapir suprafata pentru a elimina eventualele imperfectiuni, eliminati praful si aplicati cantitati mici de material, compactându-l si netezindu-l (cu drisca de inox) înainte de a se usca complet
- Curatarea uneltelor va fi efectuata imediat dupa utilizare cu apa.
- Consum indicativ: 1,0-1,2 kg/mp la 2 straturi.