grassello di calce

Produsul STUCCO VENEZIANO este un finisaj decorativ pentru interioare, care permite obtinerea unui finisaj decorativ unic întrucât aminteste de stucaturile prezente în vechile palate din Venetia. Chiar daca metodele de aplicare sunt comune, produsul pus în opera este întotdeauna diferit, fiind caracterizat de nuante si efecte care depind de abilitatile decoratorului.
Vezi aici tonuri de culoare
Stucco veneziano simboluri
.
Produsul STUCCO VENEZIANO este un învelis mural pentru interioare, care permite obtinerea unui finisaj decorativ unic întrucât aminteste de stucaturile prezente în vechile palate din Venetia. Chiar daca metodele de aplicare sunt comune, produsul pus în opera este întotdeauna diferit, fiind caracterizat de nuante si efecte care depind de abilitatile decoratorului. Pe lânga suprafetele plane, STUCCO VENEZIANO mai poate fi aplicat pe elemente arhitectonice speciale, precum cornise si coloane.
Poate fi aplicat pe:
- Tencuieli noi si vechi pe baza de lianti hidraulici.
- Suprafete din beton.
- Suprafete din ghips si ghips carton.
- Zugraveli vechi si învelisuri de natura organica sau minerala, uscate, compacte, absorbante si coezive.
- Conglomerate minerale de diferite tipuri, absorbante.
- Suprafete din lemn compozit etc.
Suprafetele vor fi pregatite în mod adecvat conform modalitatilor descrise în paragraful "PREGATIREA SUPORTULUI".
Nu aplicati pe suporturi proaspete.
-Natura liantului: copolimer acrilic modificat
-Solvent: apa
-Masa volumica UNI EN ISO 2811-1: 1.70-1,80 kg/l.
-Vâscozitate: consistenta pastoasa
-Uscare (la 25 °C si 65% U.R.): superficiala dupa 3 ore, poate fi smirgluit si acoperit cu straturi ulterioare de vopsea dupa 5 ore.
Suprafete tencuite, din ghips si ghips carton:
- Asigurati-va ca suportul este bine uscat si maturat. Daca este necesar, refaceti sau consolidati suportul cu produse specifice.
- În prezenta mucegaiului tratati suprafata cu detergentul COMBAT 222 cod 4810222 si cu asanatorul COMBAT 333 cod 4810333.
- Eliminati prin periere sau spalare eventualele eflorescente prezente si partile exfoliate din zugravelile vechi. Eliminati complet eventualele straturi desprinse de zugraveli în var sau tempera.
- Eliminati depunerile de praf, smog si altele cu ajutorul unei perii.
- Nivelati neregularitatile suportului si tratati gaurile, scorojelile, crapaturile si denivelarile cu TAMSTUCCO 9400006/9410110.
Sigilati fisurile cu produse de sigilare adecvate.
- Curatati stucaturile si peticirile cu glaspapir; eliminati praful.
- Efectuati eventualele finisaje ale tencuielii cu RASAMIX 9440160 sau cu BETOMARC 9450150 sau cu RASOMARC 9500150, conform tipului de suport.
- Fixati cu un strat de IDROFIS 4700006 fixativ mural acrilic pe baza de apa sau de fixativ micronizat fara solvent ATOMO 8840001. În general, pe suprafete care se farâmiteaza, în prezenta unor vopsele deteriorate sau straturi de tempera vechi de grosime mica, utilizati izolantul pe baza de solvent ISOMARC 4410111 sau fixativul micronizat fara solvent ATOMO 8840001.
- În prezenta unor suprafete neomogene, cu prezenta unor straturi vechi de vopsea, stucaturi, peticiri, uniformizati suportul cu fixativul diluabil în apa opac MARCOTHERM PRIMER Cod. 4740019.
- Aplicati STUCCO VENEZIANO conform modalitatilor descrise în indicatiile de aplicare. *( Dilutiile izolantului si cantitatea care trebuie aplicata depind de nivelul de absorbtie al suportului si sunt determinate prin probe preliminare pe suportul respectiv – Consultati fisa tehnica corespunzatoare).
Suprafete din lemn masiv si stratificat:
- Curatati usor cu glaspapir pentru a elimina fibrele de lemn desprinse.
- Eliminati eventualele straturi vechi de vopsea care se exfoliaza si slefuiti toate suprafetele vopsite deja.
- Eliminati eventualele rasini prezente cu ajutorul produsului Dil. Nitro 5170076.
- Chituiti imperfectiunile cu stuc sintetic. Curatati cu glaspapir stucaturile si eliminati praful.
- Pe suportul uscat si curat, aplicati 1-2 straturi de fond MARCONOL ORIENTALITE 1450519.
- Aplicati apoi STUCCO VENEZIANO conform modalitatilor descrise în indicatiile de aplicare.
- Fiti atenti la tratarea lemnului bogat în tanin precum castanul, pot aparea la suprafata pete întunecate.
Conditii de mediu si suport:
Temperatura mediului: Min. +8 °C / Max. +35 °C
Umiditatea relativa a mediului: <75%
Temperatura suportului: Min. +5 °C / Max. +35 °C
Umiditatea suportului: 10%
-Unelte: drisca din otel pentru nivelarea de fond, spacluri din otel de diferite marimi pentru stratul de finisare.
-Nr. straturi: se aplica cel putin 2 straturi de produs pentru pregatirea fondului (în functie de porozitatea suportului).
-Aplicati cu o drisca din otel unul sau mai multe straturi de produs, nivelând pentru a obtine o suprafata neteda si uniforma.
-Asteptati 5 ore între o aplicare si cealalta, curatând de fiecare data cu hârtie abraziva.
-Aplicati cu spaclul din otel stratul de finisare. Aceasta operatiune poate fi efectuata luând cantitati mici de produs si întinzându-l cu spaclul cu miscari rapide si hotarâte.
-Dupa 5 minute, acesta poate fi netezit, trecând cu spaclul de mai multe ori pe suprafata, cu miscari semicirculare, si apasând.
-Pentru ca finisajul sa aiba un grad cât mai mare de stralucire, se recomanda slefuirea cu o hârtie abraziva extrem de fina (ex. M-1500) similara celei utilizate de fabricantii de caroserii, repetând apoi procedura de slefuire cu ajutorul spaclului din otel.
-Curatarea uneltelor va fi efectuata imediat dupa utilizare cu apa.
-Nu se recomanda acoperirea cu ceara sau produse similare, întrucât în timp acestea tind sa anuleze caracteristicile care confera valoare produsului.
-Consum indicativ: 1-1,4 kg/mp pentru finisare pe tencuiala nedriscuita; 0,4-0,6 kg/mp pentru finisare pe suprafete netede precum ghips si ghips carton.