grassello di calce

CLASSIC este un finisaj decorativ semilucios care permite obtinerea unui efect estetic rafinat, similar unui stuc care confera un aspect deosebit lucrarilor murale externe ale edificiilor. Realizeaza o suprafata perfect neteda, cu nuante cromatice elaborate, ce difera în functie de tehnica si abilitatile celui care le aplica, CLASSIC este adecvat atât pentru punerea în valoare a suprafetelor mari si a peretilor/fatadelor, cât si pentru evidentierea elementelor arhitectonice speciale precum coloane, arcade, cornise, etc.
Vezi aici tonuri de culoare
Classic simboluri
.
CLASSIC este un învelis decorativ semilucios care permite obtinerea unui efect estetic rafinat, similar unui "stuc" care confera un aspect deosebit lucrarilor murale externe ale edificiilor. Realizeaza o suprafata perfect neteda, cu nuante cromatice elaborate, ce difera în functie de tehnica si abilitatile celui care le aplica, CLASSIC este adecvat atât pentru punerea în valoare a suprafetelor mari si a peretilor/fatadelor, cât si pentru evidentierea elementelor arhitectonice speciale precum coloane, arcade, cornise, etc. Pe baza de liant acrilic cu modificare siloxanica, CLASSIC creeaza un învelis cu un nivel scazut de absorbtie a apei, o elasticitate ridicata, permeabilitate buna si aderenta la suport, extrem de rezistent la agentii atmosferici. CLASSIC poate fi utilizat ca învelis decorativ chiar si pentru interioare.
Poate fi aplicat pe:
- Tencuieli noi si vechi pe baza de lianti hidraulici.
- Suprafete de beton.
- Suprafete din ghips si ghips carton
- Zugraveli si învelisuri vechi de natura organica sau minerala, uscate, compacte, absorbante si coezive.
- Conglomerate minerale de diferite tipuri, absorbante.
Suprafetele vor fi pregatite în mod adecvat conform modalitatilor descrise în paragraful 'PREGATIREA SUPORTULUI'.
Nu aplicati pe suporturi proaspete sau de natura alcalina, asteptati un timp adecvat de maturare, în general patru saptamâni.
-Natura liantului: copolimer acrilic în emulsie apoasa cu modificare siloxanica
-Solvent: apa
-Masa volumica UNI EN ISO 2811-1: 1.87±0,05 kg/l
-Vâscozitate UNI 8902: 360000 ± 40000 cps la 25 °C (vâscozimetru rotational Brookfield)
-Permeabilitate la apa în stare lichida UNI EN 1062-3: medie, w=0,20 kg/m²h^0,5
-Uscare (la 25 °C si 65% U.R.): completa dupa 24 ore (poate varia în functie de grosimea aplicata).
- Asigurati-va ca suportul este bine uscat si maturat. Daca este necesar, suportul va fi refacut sau consolidat cu produse specifice.
- În prezenta mucegaiului, tratati suprafata cu detergentul COMBAT 222 cod 4810222 si cu asanatorul COMBAT 333 cod 4810333. Pentru a împiedica formarea mucegaiului pe zidul respectiv, aditivati vopseaua diluabila cu apa cu igienizatorul COMBAT 111 cod 4810111 pentru aplicatii externe sau cu COMBAT 444 cod 4810444 pentru aplicatii interne.
- Eliminati cu ajutorul unei perii sau prin spalare eventualele eflorescente prezente si partile decojite din zugravelile vechi. Eliminati complet eventualele straturi desprinse de zugraveli în var sau tempera.
- Eliminati depunerile de praf, smog si altele cu ajutorul unei perii.
Suprafete tencuite, din ghips si ghips carton:
- la interior nivelati neregularitatile suportului si tratati gaurile, scorojelile, crapaturile si denivelarile cu TAMSTUCCO 9400006/9410110. Curatati stucaturile si peticirile cu glaspapir.
- Sigilati fisurile cu produse de sigilare adecvate.
- Efectuati eventualele finisaje ale tencuielii cu RASAMIX 9440160 sau cu BETOMARC 9450150 sau cu RASOMARC 9500150, conform tipului de suport.
- Pe suprafete curate si uscate aplicati:
- la interior, un strat de IDROFIS 4700006 fixativ mural acrilic pe baza de apa sau fixativul micronizat fara solvent ATOMO 8840001.
La exterior si la interior, în prezenta straturilor de grosime redusa de tempera vechi sau de zugraveli farâmicioase aplicati un strat de izolant fixativ mural pe baza de solvent ISOMARC 4410111 sau de fixativ micronizat fara solvent ATOMO 8840001.
- Aplicati produsul CLASSIC.
Suprafete din beton:
- Eliminati partile structurale de ciment cu aderenta slaba.
- Barele metalice ale armaturilor care ies la suprafata vor fi periate cu grija si tratate cu BETOXAN PRIMER 9490125 amestec de pasivare.
- Refaceti partile lipsa cu nivelatorul BETOXAN 400 sau cu BETOXAN 300 mortar tixotropic anticontractie fibroranforsant 9490140/130; efectuati nivelarea finala cu BETOXAN 200 nivelator anticontractie si anticarbonatare 9490120.
- Pe suprafete curate si uscate aplicati:
- la interior, un strat de IDROFIS 4700006 fixativ mural acrilic pe baza de apa sau fixativul micronizat fara solvent ATOMO 8840001.
La exterior si la interior, în prezenta straturilor de tempera vechi sau de zugraveli farâmicioase de grosime redusa aplicati un strat de izolant fixativ mural pe baza de solvent ISOMARC 4410111 sau de fixativ micronizat fara solvent ATOMO 8840001.
- Aplicati produsul CLASSIC. *( Dilutiile izolantului si cantitatea care trebuie aplicata depind de nivelul de absorbtie al suportului si sunt determinate prin probe preliminare pe suportul respectiv – Consultati fisa tehnica corespunzatoare).
Temperatura mediului: Min. +8 °C / Max. +35 °C
Umiditatea relativa a mediului: 75%
Temperatura suportului: Min. +5 °C / Max. +35 °C
Umiditatea suportului: 10%
-Unelte: drisca de inox pentru nivelarea de fond si finisaj.
-Nr. straturi: 3 straturi de produs (2 straturi de fond + 1 pentru finisaj).
-Aplicati cu drisca din inox unul sau mai multe straturi de produs, nivelând pentru a obtine o suprafata neteda si uniforma.
-Asteptati 3-4 ore între aplicari.
-Dupa câteva minute este posibila realizarea slefuirea apasând de mai multe ori spaclul pe suprafata cu miscari semicirculare.
-Curatarea uneltelor va fi efectuata imediat dupa utilizare, cu apa.
-Consum indicativ: 1-1,4 kg/mp pe tencuiala nedriscuita; 0,4-0,6 kg/mp pe suprafete netede.