decori classici

DECORI CLASSICI este un finisaj decorativ de mare calitate, pentru interioare, care recreeaza ambientul sofisticat si original al vechilor palate renascentiste. Usurinta de aplicare si gama cromatica ampla permite recrearea atmosferelor prestigioase, înnobilând interioarele locuintelor private, birourilor si localurilor cu uz comerciale.
Vezi aici combinatiile de culori
Decori classici simboluri
.
DECORI CLASSICI este un finisaj decorativ de mare calitate, pentru interioare, care recreeaza ambientul sofisticat si original al vechilor palate renascentiste. Usurinta de aplicare si gama cromatica ampla permite recrearea atmosferelor prestigioase, înnobilând interioarele locuintelor private, birourilor si localurilor cu uz comerciale. Decorarea cu DECORI CLASSICI este un sistem integrat care necesita aplicarea prealabila a produsului de fon DECORFOND 3880019, care are un grad adecvat de absorbtie si opacitate, permitând o aplicare usoara si cele mai bune rezultate estetice finale.
La interior, poate fi aplicat pe:
- Tencuieli noi si vechi pe baza de lianti hidraulici.
- Suprafete din beton.
- Suprafete din ghips si ghips carton.
- Zugraveli vechi si învelisuri de natura organica sau minerala, uscate, compacte, absorbante si coezive.
- Conglomerate minerale de diferite tipuri, absorbante.
Suprafetele vor fi pregatite în mod adecvat conform modalitatilor descrise în paragraful "PREGATIREA SUPORTULUI".
Nu aplicati pe suporturi proaspete.
Suprafete tencuite, din ghips si ghips carton:
- Asigurati-va ca suportul este bine uscat si maturat. Daca este necesar, refaceti sau consolidati suportul cu produse specifice.
- În prezenta mucegaiului tratati suprafata cu detergentul COMBAT 222 cod 4810222 si cu asanatorul COMBAT 333 cod 4810333. Daca este necesar, aditivati produsul cu igienizatorul COMBAT 444 cod 4810444.
- Eliminati prin periere sau spalare eventualele eflorescente prezente si partile exfoliate din zugravelile vechi. Eliminati complet eventualele straturi desprinse de zugraveli în var sau tempera.
- Eliminati depunerile de praf, smog si altele cu ajutorul unei perii.
- Nivelati neregularitatile suportului si tratati gaurile, scorojelile, crapaturile si denivelarile cu TAMSTUCCO 9400006/9410110.
Sigilati fisurile cu produse de sigilare adecvate.
- Curatati stucaturile si peticirile cu glaspapir; eliminati praful.
- Efectuati eventualele finisaje ale tencuielii cu RASAMIX 9440160 sau cu BETOMARC 9450150 sau cu RASOMARC 9500150, conform tipului de suport.
- Fixati cu un strat de IDROFIS 4700006 fixativ mural acrilic pe baza de apa sau de fixativ micronizat fara solvent ATOMO 8840001 .
- Aplicati cel putin doua straturi de DECORFOND 3880019 diluat cu 30-35 % apa, cu rolul sau pensula, pentru a obtine un suport omogen ideal pentru aplicare. Nu se recomanda utilizarea altor fonduri.
- Aplicati DECORI CLASSICI conform indicatiilor din modalitatile de aplicare.
*( Dilutiile izolantului si cantitatea care trebuie aplicata depind de nivelul de absorbtie al suportului si sunt determinate prin probe preliminare pe suportul respectiv – Consultati fisa tehnica corespunzatoare).
-Natura liantului: Copolimer sintetic în emulsie apoasa
-Solvent: apa
-Masa volumica UNI EN ISO 2811-1: 1,00 ± 0,05 kg/l
-Vâscozitatea preparatului: 11000 ± 5000 cps
-Uscare (la 25 °C si 65% U.R.): superficiala în 3 ore; completa în 2-3 zile (în functie de grosimea aplicata).
- Conditii de mediu si suport:
Temperatura mediului: Min. +8 °C / Max. +35 °C
Umiditatea relativa a mediului: <75%
Temperatura suportului: Min. +5 °C / Max. +35 °C
Umiditatea suportului: <10%
- Unelte: pensula si spaclul adecvat în pvc.
- Nr. straturi: 1
- Dilutie: pregatit pentru utilizare sau diluat cu maximum 10% apa
Modalitati de aplicare:
- Aplicati DECORI C. pe fond uscat cu pensula speciala, de sus în jos. Dupa aplicarea unei portiuni de aproximativ 1 mp, uniformizati decoratiunea periind-o cu pensula curata. Reluati aplicarea produsului DECORI C. pâna la finalizarea unei noi sectiuni de perete.
Atunci când produsul începe sa se întareasca, dupa cel putin 15 minute, treceti la faza de refinisare cu spaclul, aplatizând usor solzii cu miscari încrucisate.
- Curatarea uneltelor va fi efectuata imediat dupa utilizare cu apa.
- Curatarea zidului: dupa cel putin 20 de zile, cu apa.
- Consum indicativ: 6-8 mp/l în functie de aspectul dorit.
Consumul respectiv se refera la suprafete netede si cu grad mediu de absorbtie. Este indicata determinarea consumului efectiv cu o proba preliminara pe suportul în cauza.