abc riflessi
ABC RIFLESSI este un finisaj decorativ pe baza de rasini acrilice capabil sa creeze diverse efecte decorative personalizabile. Este indicat pentru realizarea unor efecte decorative speciale semitransparente, cu nuante lucioase, irizante si sidefii, pe suporturi constituite atât din tencuiala, cât si din placi din ghips carton, laminate, panouri de lemn si derivate. Vezi aici combinatiile de culori
Abc riflessi simboluri
ABC RIFLESSI este un produs de finisare pe baza de rasini acrilice capabil sa creeze diverse efecte decorative personalizabile. Este indicat pentru realizarea unor efecte decorative speciale semitransparente, cu nuante lucioase, irizante si sidefii, pe suporturi constituite atât din tencuiala, cât si din placi din ghips carton, laminate, panouri de lemn si derivate. Multitudinea si varietatea efectelor depind de creativitatea în combinarea culorilor între fond si finisaj, de tehnica de aplicare, de uneltele utilizate si de aptitudinile zugravului. Efectul obtinut este o decoratiune 'amprentata', cu nuante, si se realizeaza cu unelte traditionale precum spaclul de plastic, role decorative, tampoane, bureti sau cu instrumente pregatite chiar de zugrav pentru formarea amprentei si nuantei.
Poate fi aplicat pe:
- Tencuieli noi si vechi pe baza de lianti hidraulici.
- Suprafete de beton.
- Suprafete de ghips si ghips carton.
- Zugraveli vechi si învelisuri de natura organica sau minerala, uscate, compacte, absorbante si coezive. - Conglomerate minerale de diferite tipuri, absorbante.
Suprafetele vor fi pregatite în mod adecvat, conform modalitatilor mentionate la paragraful 'Pregatirea suportului'.
Nu se aplica pe suporturi proaspat tratate.
-Natura liantului: Rasina acrilica în emulsie apoasa
-Masa volumica UNI EN ISO 2811-1: 1,00 ± 0,05 kg/l
- Uscare (la 25°C si 65% di U.R.): superficiala 30 min.; completa 2 ore
Suprafete tencuite, în ghips sau ghips carton:
- Asigurati-va ca suportul este bine uscat si maturat. Daca este necesar, suportul va fi refacut sau consolidat cu produse specifice.
- În prezenta mucegaiului, tratati suprafata cu detergentul COMBAT 222 cod 4810222 si cu asanatorul COMBAT 333 cod 4810333. Daca este necesar, aditivati produsul cu igienizatorul COMBAT 444 cod 4810444.
- Eliminati cu ajutorul unei perii sau prin spalare eventualele eflorescente prezente si partile decojite din zugravelile vechi.
Eliminati complet eventualele straturi desprinse de zugraveli în var sau tempera.
- Eliminati depunerile de praf, smog si altele cu ajutorul unei perii.
- Nivelati neregularitatile suportului si tratati gaurile, scorojelile, crapaturile si denivelarile cu TAMSTUCCO 9400006/9410110.
Sigilati fisurile cu produse de sigilare adecvate.
- Curatati stucaturile si peticirile cu glaspapir; eliminati praful.
- Efectuati eventualele finisaje ale tencuielii cu RASAMIX 9440160 sau cu BETOMARC 9450150 sau cu RASOMARC 9500150, conform tipului de suport.
- Fixati cu un strat de IDROFIS 4700006 fixativ mural acrilic pe baza de apa sau cu fixativul micronizat fara solvent ATOMO 8840001. Pe ghips carton aplicati fixativul specific PREPARA 4710019 izolant pigmentat.
- Aplicati cel putin doua straturi de DECORFOND 3880019 diluat cu 30-35% apa, cu ajutorul rolei sau pensulei, pentru a obtine un suport omogen ideal pentru aplicare.
- În cazul în care se doreste crearea de efecte pe fond colorat, înlocuiti DECORFOND cu vopseaua diluabila cu apa superlavabila BRAVOCASA seria 408 în nuanta aleasa.
- Aplicati apoi ABC RIFLESSI conform modalitatilor descrise în indicatiile de aplicare. (Dilutiile izolantului si cantitatea care trebuie aplicata depind de nivelul de absorbtie al suportului si sunt determinate prin probe preliminare pe suportul respectiv).
Conditii de mediu si suport:
Temperatura ambientala: Min. +8 °C / Max. +35 °C
Umiditatea relativa a ambientului: <75%
Temperatura suportului: Min. +5 °C / Max. +35 °C
Umiditatea suportului: <10%
- Unelte: tampon, burete, spaclu de plastic, rol decorativ.
- nr. straturi: unul sau mai multe straturi, în functie de efectul dorit.
- Diluare: pregatit pentru utilizare.
- Curatarea uneltelor: cu apa, imediat dupa utilizare.
- Modalitati de aplicare:
.Aplicati produsul si prelucrati-l direct cu unealta aleasa.
.Pentru aplicari cu spaclul de plastic se recomanda aplicarea initiala a produsului cu pensula.
-Consum indicativ: 8-12 m2/l pentru aplicari pe suporturi netedesi cu grad de absorbtie mediu. Consumul materialului difera totusi simtitor în functie de tipul de efect realizat; se recomanda un test preliminar.