marmorino classico

MARMORINO CLASSICO este un finisaj decorativ pentru exterior si interior, pe baza de liant mineral, care permite obtinerea unui finisaj foarte similar celui al tencuielilor vechi prezente în constructiile din Venetia. Produsul aplicat este diferit de fiecare data, caracterizat de nuante si efecte cromatice care depind de capacitatea si caracteristicile decoratorului.
Vezi aici combinatiile de culori
Marmorino classico simboluri
.
MARMORINO CLASSICO este un învelis mural pentru exterior si interior, pe baza de liant mineral, care permite obtinerea unui finisaj foarte similar celui al tencuielilor vechi prezente în constructiile din Venetia. Produsul aplicat este diferit de fiecare data, caracterizat de nuante si efecte cromatice care depind de capacitatea si caracteristicile decoratorului. MARMORINO CLASSICO realizeaza un strat de grosime considerabila, rezistent la agresiunea agentilor atmosferici si caracterizat de o permeabilitate ridicata. Produsul este în special adaptat pentru interventiile de restaurare, chiar si pentru restaurarea edificiilor de interes istoric-artistic special.
Poate fi aplicat pe:
- Tencuieli noi si vechi pe baza de lianti hidraulici.
- Zugraveli si învelisuri vechi de natura minerala, uscate, compacte, absorbante si coezive.
- Conglomerate minerale de diferite tipuri, absorbante.
- Suprafetele vor fi pregatite în mod adecvat, conform modalitatilor mentionate la paragraful 'PREGATIREA SUPORTULUI'.
Nu se aplica pe suporturi proaspat tratate.
- Nu se recomanda utilizarea pe suprafete exterioare din beton deoarece, din cauza permeabilitatii ridicate, produsul nu are o putere protectoare împotriva agresiunii anhidridelor carbonice, cauza principala a degradarii betonului.
-Natura liantului: var stins
-Solvent: apa
-Granulometrie maxima cuart: 0,7 mm
-Vâscozitatea preparatului: consistenta pastoasa
-Permeabilitate la apa în stare lichida UNI EN 1062-3: medie, w=0,20 kg/m²h^0,5
-Permeabilitate la vapori de apa UNI EN ISO 7783-2: ridicata, Sd=0,08 pentru o grosime de 0,7 mm
-Uscare (la 25 °C si 65% U.R.): superficiala în 2-3 ore; poate fi acoperit cu straturi ulterioare dupa 12 ore (în functie de grosimea aplicata).
Suprafete tencuite:
- Asigurati-va ca suportul are un timp de maturare de cel putin 28 de zile.
- Controlati starea de conservare. Suprafata trebuie sa fie consistenta. În caz contrar, refaceti sau consolidati suportul cu produse specifice.
- În prezenta algelor tratati suprafata cu detergentul COMBAT 222 cod 4810222 si cu asanatorul COMBAT 333 cod 4810333.
- Eliminati cu ajutorul unei perii sau prin spalare eventualele eflorescente prezente.
- În prezenta zugravelilor vechi cu var sau tempera, eliminati partile care se exfoliaza si nu au aderenta perfecta.
- Eliminati depunerile de praf, smog si altele prin periere.
- Atât fisurile aflate la interior, cât si cele aflate la exterior trebuie largite în mod adecvat si umplute cu stuc sau produse analoage.
- Nivelati neregularitatile suportului. Gaurile, scorojelile, fisurile si denivelarile pot fi tratate cu BETOMARC 9450150, RASAMIX 9440160 sau RASOMARC 9500150, în functie de tipul suportului.
- Doar în prezenta suprafetelor deosebit de farâmicioase aplicati un strat de IDROFIS 4700006 fixativ mural acrilic pe baza de apa sau de ATOMO 8840001 fixativ micronizat fara solvent.
- În prezenta suprafetelor neomogene, cu zugraveli vechi, stucaturi, peticiri, uniformizati suportul cu fixativul hidrodiluabil cu putere mare de acoperire MARCOTHERM PRIMER cod 4740019.
- Aplicati MARMORINO CLASSICO conform modalitatilor descrise în indicatiile de aplicare. *( Dilutiile izolantului si cantitatea care trebuie aplicata depind de nivelul de absorbtie al suportului si sunt determinate prin probe preliminare pe suportul respectiv – Consultati fisa tehnica corespunzatoare).
*Pentru efectul "tip marmura":
- Unelte: drisca din otel inox sau plastic.
- Aplicati un strat de fond pentru a uniformiza suportul;
- Dupa 12 ore aplicati un strat ulterior de produs pentru a obtine grosimea adecvata;
- În momentul în care produsul aplicat începe sa intre în tensiune, aplicati cantitati mici de produs, ud pe ud, comprimând suprafetele si compactându-le pentru a umple porozitatile.
- Efectuati apoi lustruirea suprafetei. *Pentru efectul rustic "tip tencuiala colorata":
- Unelte: drisca inox/plastic si finisare cu drisca din burete.
- Aplicati un strat de fond pentru a uniformiza suportul;
- Dupa 4-5 ore aplicati un strat ulterior de produs pentru a obtine grosimea adecvata;
- În momentul în care produsul începe sa intre în tensiune, finisati cu drisca din burete (nu udati suprafetele aflate în lucru).
- Curatarea uneltelor va fi efectuata imediat dupa utilizare, cu apa.
- Consum indicativ: 2,5-3 kg/mp la 2 straturi. Consumul respectiv se refera la suprafete netede si cu grad mediu de absorbtie. Este indicata determinarea co