marmo antico

MARMO ANTICO este un finisaj decorativ mineral decorativ pentru exterior si interior, cu o permeabilitate ridicata, care permite obtinerea unui finisaj cu aspect poros si brazdat care aminteste de aspectul tipic al travertinului. MARMO ANTICO confera suprafetelor exterioare monumentalitatea austera, dar extrem de eleganta, a suporturilor lucrate în piatra, iar la interior uneste armonia estetica cu soliditatea functionala.
Vezi aici tonuri de culoare
Marmo antico simboluri
.
MARMO ANTICO este un învelis mural mineral decorativ pentru exterior si interior, cu o permeabilitate ridicata, care permite obtinerea unui finisaj cu aspect poros si brazdat care aminteste de aspectul tipic al travertinului. MARMO ANTICO confera suprafetelor exterioare monumentalitatea austera, dar extrem de eleganta, a suporturilor lucrate în piatra, iar la interior uneste armonia estetica cu soliditatea functionala. MARMO ANTICO da nastere unui învelis cu o permeabilitate ridicata.
Poate fi aplicat pe:
- Tencuieli noi si vechi pe baza de lianti hidraulici.
- Zugraveli vechi si învelisuri de natura organica sau minerala, uscate, compacte, absorbante si coezive.
- Conglomerate minerale de diferite tipuri, absorbante.
Suprafetele vor fi pregatite în mod adecvat, conform modalitatilor mentionate la paragraful 'Pregatirea suportului'.
Nu se aplica pe suporturi proaspat tratate.
- Din cauza naturii sale prevalent minerale nu se recomanda aplicarea produsului MARMO ANTICO pe zugraveli sintetice vechi (vopsele pe baza de apa lavabile cu cuart si învelisuri plastice).
- Nu se recomanda utilizarea pe suprafete din beton deoarece, din cauza permeabilitatii ridicate, produsul nu are o putere protectoare împotriva agresiunii anhidridelor carbonice, cauza principala a degradarii betonului.
-Natura liantului: var stins modificat
-Solvent: apa
-Granulometrie maxima a pudrei de marmura: 0,7 mm
-Vâscozitatea preparatului: consistenta pastoasa
-Permeabilitate la vaporii de apa UNI EN ISO 7783-2: ridicata, Sd<0,10 m
-Uscare (la 25 °C si 65% U.R.): superficiala în 2-3 ore; poate fi acoperit cu straturi ulterioare dupa 12 ore (în functie de grosimea aplicata).
Suprafete tencuite: - Asigurati-va ca suportul are un timp de maturare de cel putin 28 de zile. Daca este necesar, refaceti sau consolidati suportul cu produse specifice.
- În prezenta algelor tratati suprafata cu detergentul COMBAT 222 cod 4810222 si cu asanatorul COMBAT 333 cod 4810333.
- Eliminati cu ajutorul unei perii sau prin spalare eventualele eflorescente prezente si partile exfoliante din zugraveli vechi.
Eliminati complet eventualele straturi de zugraveli desprinse de var sau tempera.
- Eliminati depunerile de praf, smog si altele prin periere.
- Sigilati fisurile cu produse de sigilare adecvate.
- Curatati stucaturile si peticirile cu glaspapir; eliminati praful.
- Efectuati eventualele nivelari ale tencuielii cu RASAMIX 9440160, BETOMARC 9450150 sau RASOMARC 9500150, în functie de tipul suportului.
- Doar în prezenta suprafetelor deosebit de farâmicioase aplicati un strat de IDROFIS 4700006 fixativ mural acrilic pe baza de apa. CA alternativa, pentru aplicarile interioare aplicati fixativul micronizat fara solvent ATOMO 8840001, iar la exterior fixativul fara solvent ATOMO 8840001.
- În prezenta fondurilor neomogene, cu zugraveli vechi, uniformizati în mod preventiv prin aplicarea fondului de legatura MARCOSIL GRIP 9310019 sau cu fixativul hidrodiluabil cu putere mare de acoperire MARCOTHERM PRIMER 4740019.
- Aplicati MARMO ANTICO conform modalitatilor descrise în indicatiile de aplicare. *( Dilutiile izolantului si cantitatea care trebuie aplicata depind de nivelul de absorbtie al suportului si sunt determinate prin robe preliminare pe suportul respectiv – Consultati fisa tehnica corespunzatoare).
- Deoarece uscarea si carbonatarea produsului MARMO ANTICO, ca în cazul tuturor produselor pe baza de var, sunt puternic influentate de conditiile de temperatura si umiditate se recomanda aplicarea la temperaturi cuprinse între +10 °C si +35 °C si la o umiditate relativa a mediului de <75% .
- Evitati aplicatiile sub actiunea directa a soarelui.
- Expunerea suprafetelor tratate cu produse de finisare pe baza de var la agentii atmosferici, ploaie, umiditate crescuta, temperatura scazuta a mediului, poate genera fenomene de albire a finisarii în timpul procesului de carbonatare. Acest fenomen poate deveni ireversibil în conditii extreme.
- Dupa aplicare, suprafetele exterioare trebuie protejate de ploaie si umiditate pâna la uscarea completa a produsului, în mod normal (la 20 °C) dupa circa 72 ore.
- Daca suportul nu necesita un fixativ, se recomanda umezirea acestuia, pentru ca zidul sa nu absoarba în mod excesiv apa continuta în liant.
- Unelte: drisca inox.
- Nr. straturi: cel putin 2 straturi.
- Dilutie: pregatit pentru utilizare.
Modalitati de aplicare:
- Aplicati o nivelare de fond pentru a uniformiza suportul;
- Dupa 12 ore aplicati un strat ulterior de produs pentru a obtine grosimea adecvata;
- Dupa ce produsul aplicat începe sa se întareasca, aplicati cantitati mici de produs, ud pe ud, comprimând suprafetele si compactându-le pentru a umple porozitatile.
- Razuiti suprafata cu lama uneltei, având grija sa mentineti ustensila perpendicular pe suprafata, pentru a realiza vinele produsului MARMO ANTICO.