Stile Restauro
STILE RESTAURO este o tencuiala decorativa structurata nivelat cu gletiera cu efect de uniformizare a suprafetei. Produsul creeaza un învelis de o grosime mare care protejeaza suportul de agentii atmosferici si poluanti.
Stile restauro simboluri
STILE RESTAURO este un învelis plastic nivelat cu mistria cu efect de uniformizare a suprafetei. Produsul creeaza un învelis de o grosime mare care protejeaza suportul de agentii atmosferici si poluanti. Datorita liantului acrilic, pe baza caruia este formulat, produsul poate suporta chiar si agresiunea alcalina caracteristica suporturilor din ciment. STILE RESTAURO poate fi folosit pe suprafetele unde este necesara o putere de umplere si de mascare mare a suportului, fara coscoveli si scorojeli.
Poate fi aplicat pe:
- Suprafeţe tratate cu înveliş termic ”cappotto”.
- Tencuieli noi şi vechi pe bază de lianţi hidraulici.
- Suprafeţe de beton.
- Zugrăveli şi învelişuri vechi de natură organică sau minerală, uscate, compacte, absorbante şi coezive.
- Conglomerate minerale de diferite tipuri, absorbante.
Suprafeţele vor fi pregătite în mod adecvat conform modalităţilor descrise în paragraful 'PREGĂTIREA SUPORTULUI'.
Nu aplicaţi pe suporturi proaspete sau de natură alcalină, aşteptaţi un timp adecvat de maturare, în general patru săptămâni.
Poate fi aplicat pe:
- Tencuieli noi si vechi pe baza de lianti hidraulici.
- Suprafete din beton.
- Zugraveli vechi si învelisuri de natura organica sau minerala, uscate, compacte, absorbante si coezive.
- Conglomerate minerale de diferite tipuri, absorbante.
Nu se aplica pe suporturi proaspete si de natura alcalina, asteptati un timp adecvat de maturare, în general patru saptamâni.
- Conditii de mediu si suport:
Temperatura mediului: Min. +8 °C / Max. +35 °C
Umiditatea relativa a mediului: <75%
Temperatura suportului: Min. +5 °C / Max. +35 °C
Umiditatea suportului: <10%
- Evitati aplicarea produsului în prezenta condensului superficial sau sub actiunea directa a soarelui.
- Pentru a nu compromite realizarea optima a caracteristicilor estetice si performantelor produsului, se recomanda aplicarea sa în conditiile de mediu mentionate si protejarea suprafetelor de ploaie si umiditate timp de aproximativ 48 de ore. În acest fel, se permite o uscare completa a produsului si o polimerizare normala, care are loc în aproximativ 10 zile.
- Pe suprafetele care ar putea fi udate de ploaie în termen de aproximativ 10 zile ar putea aparea linii verticale translucide.
Acest lucru nu compromite performanta produsului si poate fi eliminat prin spalare cu apa sau în urma precipitatiilor ulterioare.
- Aplicarea pe suprafete cu eflorescente saline sau supuse unei umiditati crescute nu garanteaza adeziunea produsului la suport, astfel ca este necesara o interventie preventiva de asanare a zidului cu tencuieli deumidificatoare NEPTUNUS sau cu zugraveli ulterioare cu sistemul siloxanic NEPTUNUS.
- Unelte: drisca din plastic.
- produsul este pregatit pentru utilizare.
- Amestecati produsul înainte de aplicare.
- Nr. straturi: 1. întindeti produsul pe suport cu drisca în mod omogen, uniformizându-l înainte de a începe sa formeze o pelicula la suprafata, efectuând o miscare rotativa pentru a obtine efectul spatulat.
- Curatarea uneltelor va fi efectuata imediat dupa utilizare, cu apa.
- Consum indicativ: 2,6-2,8 kg/mp pe suporturi cu porozitate medie. Este indicata efectuarea unei probe preliminare pe suportul respectiv pentru a determina consumul real