Veneziagraf
VENEZIAGRAF COMPACT este o tencuiala decorativa structurata nivelata cu gletiera, pe baza de liant acrilic, care, pe lânga faptul ca confera un efect de tencuiala nedriscuita, are o putere de acoperire si mascare a neregularitatilor suportului, datorita curbei sale granulometrice. Permite obtinerea unui finisaj foarte asemanator celui al tencuielilor minerale si poate fi aplicat pe suporturi cu neomogenitate estetica sau grad mare de absorbtie.
Veneziagraf Compact simboluri
VENEZIAGRAF COMPACT este un învelis mural pentru exterior, pe baza de liant acrilic, care, pe lânga faptul ca confera un efect de tencuiala nedriscuita, are o putere de acoperire si mascare a neregularitatilor suportului, datorita curbei sale granulometrice. Permite obtinerea unui finisaj foarte asemanator celui al tencuielilor minerale si poate fi aplicat pe suporturi cu neomogenitate estetica sau grad mare de absorbtie. VENEZIAGRAF COMPACT realizeaza un strat aspru cu o grosime considerabila, rezistent la agresiunea agentilor atmosferici. Produsul este indicat îndeosebi pentru interventiile de restaurare.
Poate fi aplicat pe:
- Tencuieli noi si vechi pe baza de lianti hidraulici.
- Suprafete din beton.
- Zugraveli vechi si învelisuri de natura organica sau minerala, uscate, compacte, absorbante si coezive.
- Conglomerate minerale de diferite tipuri, absorbante.
Nu se aplica pe suporturi proaspete si de natura alcalina, asteptati un timp adecvat de maturare, în general patru saptamâni.
-Natura liantului: copolimer acrilic în emulsie apoasa
-Pigmenti si incluziuni: pudra de cuart si granule de marmura
-Solvent: apa
-Vâscozitate: Consistenta pastoasa
-Granulometria granulelor de marmura: limita maxima 1,5 mm – grosime medie 1,2 mm
-Permeabilitate la apa în stare lichida UNI EN 1062-3: medie, w<0,5 kg/m²h^0,5
-Permeabilitate la vaporii de apa UNI EN ISO 7783-2: ridicata
-Uscare (la 25 °C si 65% U.R.): completa de la 1 ora si 30' la 3 ore, în functie de grosimea aplicata
- Conditii de mediu si suport:
Temperatura mediului: Min. +8 °C / Max. +35 °C
Umiditatea relativa a mediului: <75%
Temperatura suportului: Min. +5 °C / Max. +35 °C
Umiditatea suportului: <10%
- Evitati aplicarea produsului în prezenta condensului superficial sau sub actiunea directa a soarelui.
- Pentru a nu compromite realizarea optima a caracteristicilor estetice si performantelor produsului, se recomanda aplicarea sa în conditiile de mediu mentionate si protejarea suprafetelor de ploaie si umiditate timp de aproximativ 48 de ore. În acest fel, se permite o uscare completa a produsului si o polimerizare normala, care are loc în aproximativ 10 zile.
- Pe suprafetele care ar putea fi udate de ploaie în termen de aproximativ 10 zile ar putea aparea linii verticale translucide.
Acest lucru nu compromite performanta produsului si poate fi eliminat prin spalare cu apa sau în urma precipitatiilor ulterioare.
- Aplicarea pe suprafete cu eflorescente saline sau supuse unei umiditati crescute nu garanteaza aderarea produsului la suport, astfel ca este necesara o interventie preventiva de asanare a zidului cu tencuieli deumidificatoare NEPTUNUS sau cu zugraveli ulterioare cu sistemul siloxanic NEPTUNUS.
- Unelte: drisca din plastic.
- Produsul este pregatit pentru utilizare.
- Amestecati produsul înainte de aplicare.
- Nr. straturi: 1. Întindeti produsul pe suport cu drisca în mod omogen, uniformizându-l înainte de a începe sa formeze o pelicula la suprafata, efectuând o miscare rotativa pentru a obtine efectul spatulat.
- Curatarea uneltelor va fi efectuata imediat dupa utilizare, cu apa.
- Consum indicativ: 1,8-2 kg/mp pe suporturi cu porozitate medie. Este indicata efectuarea unei probe preliminare pe suportul respectiv pentru a determina consumul real.