Hidroquarz
HIDROQUARZ este o vopsea decorativa superlavabila pe baza de rasini acrilice si incluziuni silicoase, cu o putere mare de acoperire si mascare a neregularitatilor suportului. Vopselele decorative HIDROQUARZ protejeaza în mod eficient suprafetele de agresiunea agentilor atmosferici si poluanti si, datorita liantului acrilic din care este compus, este capabil sa suporte agresiunea alcalina caracteristica suporturilor din ciment.
Hidroquarz simboluri
HIDROQUARZ este o vopsea murala pe baza de rasini acrilice si incluziuni silicoase, cu o putere mare de acoperire si mascare a neregularitatilor suportului. HIDROQUARZ protejeaza în mod eficient suprafetele de agresiunea agentilor atmosferici si poluanti si, datorita liantului acrilic din care este compus, este capabil sa suporte agresiunea alcalina caracteristica suporturilor din ciment.
Poate fi aplicat pe:
- Tencuieli noi si vechi pe baza de lianti hidraulici.
- Suprafete din beton.
- Zugraveli vechi si învelisuri de natura organica sau minerala, uscate, compacte, absorbante si coezive.
- Conglomerate minerale de diferite tipuri, absorbante.
Nu se aplica pe suporturi proaspete si de natura alcalina, asteptati un timp adecvat de maturare, în general patru saptamâni.
-Natura liantului: copolimer acrilic în emulsie apoasa.
-Masa volumica UNI EN ISO 2811-1: 1,70±0,05 kg/l (baza alba).
-Vâscozitate UNI 8902: 52000 ± 2400 cps la 30 °C
(vâscozimetru rotational Brookfield)
-Granulometrie maxima cuart: 0,08 mm
-Rezistenta la spalare UNI 10560: >5000 cicluri, optima
-Rezistenta la substante bazice UNI 10795: rezistent
-Uscare (la 25 °C si 65% U.R.): superficiala 30 minute, poate fi acoperit cu straturi ulterioare dupa circa 4 ore.
- Conditii de mediu si suport:
Temperatura mediului: Min. +8 °C / Max. +35 °C
Umiditatea relativa a mediului: <75%
Temperatura suportului: Min. +5 °C / Max. +35 °C
Umiditatea suportului: <10%
Evitati aplicarea sub actiunea directa a soarelui.
- Pentru a nu compromite realizarea optima a caracteristicilor estetice si performantelor produsului, se recomanda aplicarea sa în conditiile de mediu mentionate si protejarea suprafetelor de ploaie si umiditate timp de aproximativ 48 de ore. În acest fel, se permite o uscare completa a produsului si o polimerizare normala, care are loc în aproximativ 10 zile.
- Pe suprafetele care ar putea fi udate de ploaie în termen de aproximativ 10 zile ar putea aparea linii verticale translucide.
Acest lucru nu compromite performanta produsului si poate fi eliminat prin spalare cu apa sau în urma precipitatiilor ulterioare.
- Aplicarea pe suprafete cu eflorescente saline sau supuse unei umiditati crescute nu garanteaza aderarea produsului la suport, astfel ca este necesara o interventie preventiva de asanare a zidului cu tencuieli deumidificatoare NEPTUNUS sau cu zugraveli ulterioare cu sistemul siloxanic NEPTUNUS.
- Unelte: pensula, rol de lâna.
- Nr. straturi: cel putin 2 straturi.
- Dilutie: primul strat cu 35-40% apa; al doilea strat cu 20-25%.
- Nu se recomanda aplicarea cu aplicatorul airless din cauza actiunii abrazive a incluziunilor silicoase ale produsului.
- Curatarea uneltelor va fi efectuata imediat dupa utilizare cu apa.
- Consum indicativ: 7-8 mp/l per strat pe suporturi netede si cu grad mediu de absorbtie. Este indicata determinarea consumului efectiv cu o proba preliminara pe suportul în cauza.