Fumex2 Finitura
FUMEX 2 FINITURA este o vopsea diluabila în apa pentru interioare, cu aspect opac catifelat, formulata special pentru completarea sistemului FUMEX 1 PRIMER/FUMEX 2 FINITURA, indicata pentru vopsirea zidurilor cu pete de: nicotina, cafea, grasimi alimentare (ulei prajit), vin, carioca, cerneala, funingine, etc. Datorita utilizarii facile, aderentei optime, rezistentei ridicate la spalare si rapiditatea interventiei, FUMEX 2 FINITURA este indicata în special pentru vopsirea localurilor publice, baruri, pizzerii, etc.
Fumex 2 Finitura simboluri
FUMEX 2 FINITURA este o vopsea diluabila în apa pentru interioare, cu aspect opac catifelat, formulata special pentru completarea sistemului FUMEX 1 PRIMER/FUMEX 2 FINITURA, indicata pentru vopsirea zidurilor cu pete de: nicotina, cafea, grasimi alimentare (ulei prajit), vin, carioca, cerneala, funingine, etc. Datorita utilizarii facile, aderentei optime, rezistentei ridicate la spalare si rapiditatea interventiei, FUMEX 2 FINITURA este indicata în special pentru vopsirea localurilor publice, baruri, pizzerii, etc. Datorita retentiei scazute a murdariei si efectului eficient anti-pata, FUMEX 2 FINITURA blocheaza si inhiba aparitia petelor pe suprafetele cele mai expuse depunerilor de murdarie (ex. în apropierea cafetierelor, cuptorului, termosifoanelor, etc.). FUMEX 2 FINITURA realizeaza finisaje cu o retentie scazuta a murdariei, putere mare de acoperire, permeabilitate buna, rezistenta optima la spalare, la curatare si dezinfectare, fara emisie de miros. Eficienta sistemului anti-pata este exercitata prin utilizarea celor doua produse în combinatie: FUMEX 1 PRIMER pentru pregatirea fondului si FUMEX 2 FINITURA pentru finisaj. Adecvat pentru aplicarea pe pereti interni pâna la o înaltime utila, accesibila în operatiunile normale de curatenie, ale localurilor din mediul industrial, precum si pentru hoteluri, restaurante, brutarii, cantine si alte localuri de acest tip. Daca este aditivat cu Combat 444 Cod.4810444, produsul este adecvat si pentru aplicari pe plafoane si pereti de înaltime utila, inaccesibila în operatiunile normale de curatenie. FUMEX 2 FINITURA corespunde Decretului Legislativ nr. 155 din 26 mai 1997, care implementeaza directivele 93/43/CEE si 96/3/CEE privind "practica igienica corecta din sectorul alimentar". Directiva legislativa nu prevede utilizarea produselor conforme normei UNI 11021:2002 pentru vopsirea mediilor unde sunt stocate/manipulate produse alimentare gata preparate.
Poate fi aplicat pe:
- Tencuieli noi si vechi pe baza de lianti hidraulici.
- Suprafete din beton.
- Suprafete din ghips si ghips carton.
- Zugraveli vechi si învelisuri de natura organica sau minerala, uscate, compacte, absorbante si coezive.
- Conglomerate minerale de diferite tipuri, absorbante.
Nu aplicati pe suporturi proaspete.
FUMEX 2 FINITURA nu este adecvat pentru vopsirea vaselor mari sau recipientelor destinate substantelor alimentare lichide (apa, bere, vin, etc).
-Natura liantului: copolimer din rasini sintetice modificate în dispersie apoasa.
-Masa volumica UNI EN ISO 2811-1: 1,47 ± 0,03 kg/l
-Vâscozitatea preparatului UNI 8902: 24000 ± 4000 cps 25 °C (vâscozimetru rotational Brookfield)
-Stralucire UNI EN ISO 2813: <5, foarte opac
-Rezistenta la spalare UNI 10560: >5000 cicluri, optima
-Uscare (la 25 °C si 65% U.R.): superficiala în 30 minute; poate fi acoperit cu straturi ulterioare dupa 4 ore.
-*Retentia murdariei UNI 10792: DL=1,50 foarte scazuta
-*Putere de acoperire UNI ISO 6504-1: 99,68%
-*Emitere miros: zero
-*Rezistenta la spalare UNI 10560: >5000 cicluri, optima
-*Rezistenta la agenti speciali de spalare UNI EN ISO 2812-1: nici o schimbare
-*Rezistenta la agenti de dezinfectare UNI EN ISO 2812-1: nici o schimbare
-*Rezistenta la mucegai: 0 = nici o evolutie (cu adaugarea a 1% COMBAT 444 Cod.4810444.
*Raport de test nr. 163/L din 18.10.2005 emis de GFC CHIMICA din Ferrara conform Normei UNI 11021:2002.
- Unelte: pensula, rol.
- Nr. straturi: cel putin 2 straturi.
- Dilutie: pregatit pentru utilizare sau cu maximum 10% apa.
- Curatarea uneltelor va fi efectuata imediat dupa utilizare cu apa.
- Nu aplicati la o umiditate relativa a mediului >80%, la o umiditate a suportului >10% si cu temperaturi ale mediului si/sau suportului mai mici de +5 °C si mai mari de +35 °C.
- Pentru a obtine o acoperire maxima a petelor este necesara aplicarea celui de-al doilea strat dupa uscarea completa a primului strat; temperaturile scazute si umiditatea ridicata prelungesc considerabil timpii de asteptare pentru o vopsire ulterioara.
- Consum indicativ: 14-16 mp/l per strat. Consumul respectiv se refera la suprafete netede si cu grad mediu de absorbtie. Este indicata determinarea consumului efectiv cu o proba preliminara pe suportul în cauza.