marcopolo

MARCOPOLO este un finisaj decorativ pentru interioare care realizeaza suprafete cu efect metalic. Compozitia, îmbogatita cu pigmenti speciali sidefati, creeaza suprafete cu aspect neslefuit, caracterizate printr-o stralucire speciala si efecte cromatice izbitoare, variabile în functie de incidenta luminii.
Vezi aici combinatiile de culori Marcopolo simboluri
MARCOPOLO este un finisaj decorativ pentru interioare care realizeaza suprafete cu efect metalic. Compozitia, îmbogatita cu pigmenti speciali sidefati, creeaza suprafete cu aspect neslefuit, caracterizate printr-o stralucire speciala si efecte cromatice izbitoare, variabile în functie de incidenta luminii. Simplu si cu aplicare rapida, MARCOPOLO personalizeaza localurile moderne hi-tech, fiind totodata capabil sa armonizeze peretii cu ornamente vechi, de epoca. Decoreaza cu diferite efecte, în functie de tehnica de aplicare si de fantezia celui care aplica produsul.
Poate fi aplicat la interior pe:
- Tencuieli noi si vechi pe baza de lianti hidraulici.
- Suprafete din beton.
- Suprafete din ghips si ghips carton.
- Zugraveli vechi si învelisuri de natura organica sau minerala, uscate, compacte, absorbante si coezive.
- Conglomerate minerale de diferite tipuri, absorbante.
Suprafetele vor fi pregatite în mod adecvat conform modalitatilor deschise în paragraful 'Pregatirea suportului'.
Nu aplicati pe suporturi proaspete.
-Natura liantului: copolimer acrilic în emulsie apoasa
-Pigmenti: sidefii iridescenti
-Solvent: apa -Masa volumica UNI EN ISO 2811-1: 1,10 - 1.25 kg/l în functie de culoare.
-Vâscozitatea preparatului: 90.000 ± 10.000 cps
-Uscare (la 25 °C si 65% U.R.): superficiala: 1 ora.
Suprafete murale:
- Asigurati-va ca suportul este bine uscat si maturat. Daca este necesar, refaceti sau consolidati suportul cu produse specifice.
- În prezenta algelor tratati suprafata cu detergentul COMBAT 222 cod 4810222 si cu asanatorul COMBAT 333 cod 4810333. Daca este necesar aditivati produsul cu igienizatorul COMBAT 444 cod 4810444.
- Eliminati cu ajutorul unei perii sau prin spalare eventualele eflorescente prezente si partile decojite din zugravelile vechi. Eliminati complet eventualele straturi desprinse de zugraveli în var sau tempera.
- Eliminati depunerile de praf, smog si altele cu ajutorul unei perii.
- Nivelati neregularitatile suportului si tratati gaurile, scorojelile, crapaturile si denivelarile cu TAMSTUCCO 9400006/9410110. Sigilati fisurile cu produse de sigilare adecvate.
- Curatati stucaturile si peticirile cu glaspapir; eliminati praful.
- Efectuati eventualele finisaje ale tencuielii cu RASAMIX 9440160 sau cu BETOMARC 9450150 sau cu RASOMARC 9500150, în functie de tipul de suport.
- Fixati cu un strat de IDROFIS 4700006 fixativ mural acrilic pe baza de apa sau cu fixativ micronizat fara solvent ATOMO 8840001.
- Aplicati cel putin doua straturi de DECORFOND 3880019 diluat cu 30-35 % apa, cu rolul sau pensula pentru a obtine un suport omogen, ideal pentru aplicare. Nu se recomanda utilizarea altor produse de fond.
- Aplicati MARCOPOLO conform indicatiilor din modalitatile de aplicare. *(Dilutiile izolantului si cantitatea care trebuie aplicata depind de nivelul de absorbtie al suportului si sunt determinate prin probe preliminare pe suportul respectiv – Consultati fisa tehnica corespunzatoare).
- Conditii de mediu si suport:
Temperatura mediului: Min. +8 °C / Max. +35 °C
Umiditatea relativa a mediului: 75%
Temperatura suportului: Min. +5 °C / Max. +35 °C
Umiditatea suportului: 10%
- Unelte: pensula si burete.
- Nr. straturi: 1
- Dilutie: pregatit pentru utilizare sau cu maximum 5% apa
Modalitati de aplicare:
Distribuiti MARCOPOLO cu pensula în mod neuniform.
.Atunci când produsul este partial uscat, creati zone de acumulare prin miscari de rotatie neregulate, cu ajutorul unui burete moale si putin umed. Efectul caracteristic este evident dupa uscarea totala a produsului.
- Curatarea uneltelor va fi efectuata imediat dupa utilizare, cu apa.
- Consum indicativ: 4-6 mp/l la lucrarea finita si se refera la suprafete netede si cu grad mediu de absorbtie. Este indicata determinarea consumului efectiv printr-o proba preliminara pe suportul în cauza.