Atomo

ATOMO este o amorsa hidrosolubila fara solvent, cu un gard mare de penetrare, indicat în special pentru impregnarea si consolidarea suprafetelor minerale interne si externe. Formulat cu polimeri cu particule extrem de mici, cu o putere de penetrare ridicata, pentru consolidarea suprafetelor murale deosebit de farâmicioase si acoperite cu diferite straturi de zugraveli vechi.
Atomo
ATOMO este un izolant hidrosolubil fara solvent, cu un gard mare de penetrare, indicat în special pentru impregnarea si consolidarea suprafetelor minerale interne si externe. Formulat cu polimeri cu particule extrem de mici, cu o putere de penetrare ridicata, pentru consolidarea suprafetelor murale deosebit de farâmicioase si acoperite cu diferite straturi de zugraveli vechi. Datorita eficientei sale, ATOMO reprezinta o alternativa valabila la utilizarea fixativului clasic pe baza de solvent, cu diferenta substantiala ca atât aplicarea, cât si uscarea sa au loc cu emisii extrem de scazute de compusi organici volatili (VOC). ATOMO amelioreaza coeziunea si uniformizeaza absorbtia suportului, creând ancorajul ideal pentru straturile urmatoare de zugraveala, izolându-le de mediul alcalin propriu suporturilor din ciment si altor suporturi de acest fel.
Poate fi aplicat pe:
- suprafete tratate cu învelis termic "cappotto".
- Tencuieli noi si vechi pe baza de lianti hidraulici.
- Suprafete de beton.
- Suprafete din ghips si ghips-carton
- Zugraveli si învelisuri vechi de natura organica sau minerala, uscate, compacte, absorbante si coezive.
- Conglomerate minerale de diferite tipuri, absorbante.
Suprafetele vor fi pregatite în mod adecvat conform modalitatilor descrise în paragraful 'PREGATIREA SUPORTULUI'. Nu aplicati pe suporturi proaspete sau de natura alcalina, asteptati un timp adecvat de maturare, în general patru saptamâni.
-Natura liantului: microemulsii cu miros redus
-Solvent: apa
-Masa volumica UNI EN ISO 2811-1: 1,00 ± 0,05 kg/l
-timp de scurgere UNI EN ISO 2431: 46"±3" Coppa Iso nr.3 la 25 °C
-Raport de proba Nr 2494-2004 al Institutului de Cercetari si Teste M. Masini:
.determinarea compusilor organici volatili (VOC): <35 mg/kg
.determinarea formaldehidei libere: <10 mg/kg
-Uscare (25 °C la 65% U.R.): superficiala în 30-40 min.; poate fi acoperit cu straturi ulterioare dupa 2 ore.
Suprafete tencuite, din ghips si ghips-carton:
- Asigurati-va ca suportul are un timp de maturare de cel putin 28 de zile.
- Controlati starea de conservare. Suprafata trebuie sa fie consistenta. În caz contrar, aceasta trebuie refacuta sau consolidata cu produse specifice.
- În prezenta mucegaiului tratati suprafata cu detergentul COMBAT 222 cod 4810222 sau cu asanatorul COMBAT 333 cod 4810333.
- Eliminati eventualele eflorescente prezente cu ajutorul unei perii sau prin spalare.
- În prezenta zugravelilor vechi, eliminati partile care se exfoliaza si nu adera perfect, iar straturile desprinse de zugraveli în var sau tempera trebuie îndepartate complet, spalând suprafata cu apa multa si razuind-o sau utilizând un aparat de spalat cu presiune.
- La interior nivelati neregularitatile suportului si tratati gaurile, scorojelile, crapaturile si denivelarile cu TAMSTUCCO 9400006 sau TAMSTUCCO POLVERE 9410110 sau STUCCOFACILE 9560019; Curatati stucaturile si peticirile cu glaspapir.
- sigilati fisurile cu produse de sigilare adecvate.
- Efectuati eventualele finisaje ale tencuielii cu RASAMIX 9440160 sau cu BETOMARC 9450150 sau cu RASOMARC 9500150, conform tipului de suport.
- Eliminati depunerile de praf, smog si altele cu ajutorul unei perii.
-Asigurati-va ca suportul este bine uscat si aplicati un strat de ATOMO conform modalitatilor descrise în indicatiile de aplicare.
- Produsul de finisaj poate fi aplicat dupa cel putin 2 ore.
Suprafete din beton:
- Curatati suprafetele cu o perie si eliminati eventualele straturi de zugraveli vechi care se exfoliaza.
- În prezenta mucegaiului, tratati suprafata cu detergentul COMBAT 222 cod 4810222 si cu asanatorul COMBAT 333 cod 4810333.
- Eliminati partile structurale de ciment cu aderenta slaba.
- Barele metalice ale armaturilor care ies la suprafata vor fi periate cu grija si tratate cu BETOXAN PRIMER 9490125 amestec de pasivare.
- Refaceti partile lipsa cu nivelatorul BETOXAN 400 sau cu BETOXAN 300 mortar tixotropic anticontractie fibroranforsant 9490140/130; efectuati nivelarea finala cu BETOXAN 200 nivelator anticontractie si anticarbonatare 9490120.
- Asigurati-va ca suportul este bine uscat un strat de ATOMO conform modalitatilor descrise în indicatiile de aplicare
- Produsul de finisaj poate fi aplicat dupa cel putin 2 ore.
Suprafete din material pietros sau caramida:
- stergeti de praf si curatati suprafetele; daca exista o patina de murdarie, cruste superficiale, decojiri (solzi), etc. efectuati curatarea suprafetei cu ajutorul unui aparat de spalare cu apa la presiune înalta, hidrosablare, microsablare sau curatare chimica.
Este recomandata efectuarea unui test preliminar pentru a stabili metoda si tipul de curatare cel mai eficient.
- În prezenta mucegaiului, tratati suprafata cu detergentul COMBAT 222 cod 4810222 si cu asanatorul COMBAT 333