Colorfis

COLORFIS este o amorsa cu putere mare de penetrare, indicat pentru impregnarea si consolidarea suprafetelor murale interioare si exterioare, adecvat ca substrat cu putere mare de acoperire pentru vopsele diluabile cu apa, în special pentru nuante foarte intense. Liantii speciali ai acestuia, produsi cu ajutorul nanotehnologiei, permit produsului sa ramâna transparent în stare uda, devenind totusi opac atunci când este uscat.
Colorfis
COLORFIS este un izolant diluabil în apa cu putere mare de penetrare, indicat pentru impregnarea si consolidarea suprafetelor murale interioare si exterioare, adecvat ca substrat cu putere mare de acoperire pentru vopsele diluabile cu apa, în special pentru nuante foarte intense. Liantii speciali ai acestuia, produsi cu ajutorul nanotehnologiei, permit produsului sa ramâna transparent în stare uda, devenind totusi opac atunci când este uscat. Produsul pune în evidenta o eventuala prezenta a umiditatii reziduale a suportului care nu ajunge la suprafata. COLORFIS amelioreaza coeziunea si uniformizeaza gradul de absorbtie al suportului, creând ancorajul ideal pentru straturile ulterioare. Produsul poate fi colorat cu usurinta datorita sistemului colorimetric; utilizarea de COLORFIS colorat permite obtinerea unor acoperiri optime în ciclurile de zugravire cu vopsele lavabile în nuante intense si vii.
Poate fi aplicat pe:
- Tencuieli noi si vechi pe baza de lianti hidraulici.
- Suprafete din beton.
- Suprafete din ghips si ghips carton.
- Zugraveli vechi si învelisuri de natura organica sau minerala, uscate, compacte, absorbante si coezive.
- Conglomerate minerale de diferite tipuri, absorbante.
Suprafetele vor fi pregatite în mod adecvat conform modalitatilor descrise în paragraful "PREGATIREA SUPORTULUI".
-Natura liantului: nanopolimeri acrilici în dispersie apoasa
-Solvent: apa
-Masa volumica UNI EN ISO 2811-1: 1,15-1,25 kg/l
-Uscare (25 °C si 65% U.R.): superficiala în 30-40 min.; poate fi acoperit cu straturi ulterioare dupa 2 ore.
Suprafete tencuite, din ghips si ghips carton:
- Asigurati-va ca suportul are un timp de maturare de cel putin 28 de zile.
- Controlati starea de conservare. Suprafata trebuie sa fie consistenta. În caz contrar refaceti sau consolidati suprafata cu produse specifice.
- În prezenta mucegaiului tratati suprafata cu detergentul COMBAT 222 cod 4810222 si cu asanatorul COMBAT 333 cod 4810333.
- Eliminati cu ajutorul unei perii sau prin spalare eventualele eflorescente prezente .
- În prezenta zugravelilor vechi eliminati partile care se exfoliaza si nu adera perfect, iar straturile desprinse de zugraveli în var sau tempera trebuie îndepartate complet, spalând suprafata cu apa multa si razuind-o sau utilizând un aparat de spalat cu presiune.
- Nivelati neregularitatile suportului si tratati gaurile, scorojelile, crapaturile si denivelarile cu TAMSTUCCO 9400006 sau TAMSTUCCO POLVERE 9410110 sau STUCCOFACILE 9560019; Curatati stucaturile si peticirile cu glaspapir. - Sigilati fisurile cu produse de sigilare adecvate.
- Efectuati eventualele finisaje ale tencuielii cu RASAMIX 9440160 sau cu BETOMARC 9450150 sau cu RASOMARC 9500150, conform tipului de suport.
- Eliminati depunerile de praf, smog si altele cu ajutorul unei perii.
- În prezenta suporturilor foarte farâmicioase aplicati un prim strat de fixativ micronizat fara solvent ATOMO 8840001.
- Asigurati-va ca suportul este bine uscat si aplicati COLORFIS conform modalitatilor descrise în indicatiile de aplicare.
- Dupa cel putin 2 ore aplicati produsul de finisare. Suprafete din beton:
- Curatati suprafetele cu o perie si eliminati eventualele straturi de zugraveli vechi care se exfoliaza.
- În prezenta mucegaiului tratati suprafata cu detergentul COMBAT 222 cod 4810222 si cu asanatorul COMBAT 333 cod 4810333.
- Eliminati partile structurale de ciment cu aderenta slaba.
- Barele metalice ale armaturilor care ies la suprafata vor fi periate cu grija si tratate cu BETOXAN PRIMER 9490125 amestec de pasivare.
- Refaceti partile lipsa cu nivelatorul BETOXAN 400 sau cu BETOXAN 300 mortar tixotropic anticontractie fibroranforsat 9490140/130; efectuati nivelarea finala cu BETOXAN 200 nivelator anticontractie si anticarbonatare 9490120.
- În prezenta suporturilor foarte farâmicioase aplicati un prim strat de fixativ micronizat fara solvent ATOMO 8840001 .
- Asigurati-va ca suportul este bine uscat si aplicati COLORFIS conform modalitatilor descrise în indicatiile de aplicare.
- Dupa cel putin 2 ore aplicati produsul de finisare.