Supermare

MARCONOL SUPERMARE este un lac transparent, pe baza de solvent, pentru lemn, care permite obtinerea unor finisaje lucioase sau satinate. Liantul, conceput pe baza unei rasini alchidice uretanice, permite utilizarea produsului chiar si la exterior, in conditii de expunere puternica la agentii atmosferici si in mediul marin.
Supermare
MARCONOL SUPERMARE este un lac transparent, pe baza de solvent, pentru lemn, care permite obtinerea unor finisaje lucioase sau satinate. Liantul, conceput pe baza unei rasini alchidice uretanice, permite utilizarea produsului chiar si la exterior, în conditii de expunere puternica la agentii atmosferici si în mediul marin. Produsul se caracterizeaza printr-o capacitate de acoperire optima, aplicare usoara si dilatare buna. MARCONOL SUPERMARE este disponibil în versiunea lucioasa sau satinata. Este posibila obtinerea niveluri intermediare de stralucire amestecând MARCONOL SUPERMARE lucios cu MARCONOL SUPERMARE satinat.
Poate fi aplicat pe lemn nou sau deja lacuit, la interior sau la exterior, precum lambriuri, mansarde, ferestre, terase, palisade, obloane, etc.
-Natura liantului: rasina alchidica cu modificare uretanica
-Solvent: mixtura de hidrocarburi alifatice
-Masa volumica UNI EN ISO 2811-1: 0,90 ± 0,05 kg/l
-Vâscozitatea preparatului UNI 8902 la 25 °C:
.8480819 lucios: 270±30 cps
.8480638 satinat: 208±24 cps
-Stralucire UNI EN ISO 2813:
.8480819 lucios: >90, unghi de masurare de 60°
.8480638 satinat: 45±5, unghi de masurare de 60°
-Uscare (la 25 °C si 65% U.R.): formeaza o pelicula la suprafata în 2 ore; superficiala în 6 ore; poate fi acoperit cu straturi ulterioare dupa 12 ore.
Suprafete din lemn nou, masiv sau stratificat:
- Smirgluiti usor pentru a elimina fibrele de lemn ridicate.
- Eliminati eventualele rasini prezente cu ajutorul produsului Dil. Nitro 5170076.
- Chituiti imperfectiunile cu ipsos sintetic. Curatati cu glaspapir stucaturile si eliminati praful.
- Asigurati-va ca lemnul nu este prea umed.
- Pe lemn tânar si uscat sau cu o absorbtie excesiva aplicati un strat de MARCONOL IMPREGNANTE colorat seria 843.
- Pe lemn expus la exterior se recomanda întotdeauna pretratarea cu 2 straturi de MARCONOL IMPREGNANTE colorat seria 843.
- Slefuiti suprafetele, dupa care aplicati 2 straturi de MARCONOL SUPERMARE, la interval de cel putin 12 ore, conform modalitatilor descrise în indicatiile de aplicare.