Impregnante legno

UNIMARC IMPREGNANTE LEGNO este un bait pe baza de apa si pe baza de rasini acrilice cu o penetrare ridicata, pentru impregnarea si protejarea lemnului la interior si exterior. Produsul ofera o protectie optima impotriva agentilor atmosferici datorita liantului acrilic special din care este compus, fiind in masura sa penetreze suportul si sa ramana nealterat in ciuda variatiilor structurale naturale ale lemnului.
Impregnante legno
UNIMARC IMPREGNANTE LEGNO este un produs diluabil în apa, pe baza de rasini acrilice cu o penetrare ridicata, pentru impregnarea si protejarea lemnului la interior si exterior. Produsul ofera o protectie optima împotriva agentilor atmosferici datorita liantului acrilic special din care este compus, fiind în masura sa penetreze suportul si sa ramâna nealterat în ciuda variatiilor structurale naturale ale lemnului. Utilizarea produsului permite obtinerea unei bune protectii a lemnului în fata razelor UV, datorita prezentei pigmentilor minerali micronizati si a aditivilor speciali care protejeaza lemnul de agentii degradanti.
Poate fi aplicat pe lemn:
Suprafete din lemn noi, vechi si lacuite deja, precum porti, plinte, ferestre în general, grinzi, panouri, lambriuri, etc.
ATENTIE la tratarea lemnului bogat în tanin. Pentru a reduce formarea petelor de culoare închisa aplicati fondul izolant UNIMARC PRIMER ANTITANNINO cod. 3080001/0019
ATENTIE la tratarea lemnelor fara tanin cu UNIMARC IMPREGNANTE LEGNO nuante pastel. Aplicati fondul izolant UNIMARC PRIMER ANTITANNINO incolor cod. 3080001 pentru a evita îngalbenirea în timp.
-Natura liantului: copolimer acrilic în dispersie apoasa.
-Pigmenti: oxizi minerali micronizati colorati si transparenti, rezistenti la razele UV.
-Solvent: apa.
-Masa volumica UNI EN ISO 2811-1: 1,01 ± 0,05 kg/l.
-Vâscozitatea preparatului UNI 8902: 152 ± 24 cps a 25 °C (vâscozimetru rotational Brookfield)
-Uscare (la 25 °C si 65% U.R.): superficiala în 1 ora; poate fi acoperit cu straturi ulterioare dupa 6 ore.
Suprafete de lemn nou sau decapat:
- Smirgluiti usor pentru a elimina fibrele de lemn desprinse.
- Eliminati eventualele rasini prezente cu ajutorul produsului Dil. Nitro 5170076.
- Chituiti imperfectiunile cu ipsos sintetic. Curatati cu glaspapir stucaturile si eliminati praful.
- Asigurati-va ca lemnul nu este prea umed.
- Pe lemn cu o absorbtie neregulata, tânar sau uscat, aplicati un prim strat de UNIMARC IMPREGNANTE LEGNO incolor 3130300, diluat cu 20-30% apa.
- Smirgluiti suprafetele dupa care aplicati UNIMARC IMPREGNANTE LEGNO în culoarea dorita, smirgluind între un strat si altul pentru a elimina fibrele desprinse.