Sintolin

Vopsea de utilizare generala pentru exterior / interior, pe baza de rasini alchidice si pigmenti stabili la lumina, capabil sa ofere bune performante generale, precum o buna acoperire, rezistenta la exterior si aplicare usoara. Pelicula aplicata ofera o buna bariera protectoare impotriva agentilor atmosferici. in acest sens, emailul SINTOLIN poate fi utilizat la exterior, atat pe lemn, cat si pe metale tratate anterior.
Sintolin
Este un email de utilizare generala pentru exterior/interior, pe baza de rasini alchidice si pigmenti stabili la lumina, capabil sa ofere bune performante generale, precum o buna acoperire, rezistenta la exterior si aplicare usoara. Pelicula aplicata ofera o buna bariera protectoare împotriva agentilor atmosferici. În acest sens, emailul SINTOLIN poate fi utilizat la exterior, atât pe lemn, cât si pe metale tratate anterior.
Poate fi aplicat pe :
- Suprafete din lemn noi, vechi sau lacuite, precum porti, pervazuri, plinte, grinzi, panouri, etc.
- Suprafete din fier si aliaje de otel noi, vechi si lacuite anterior, precum grilaje, parapete, pervazuri metalice, etc.
- Suprafete zincate, materiale plastic (PVC) sau aliaje usoare, tratate în mod adecvat.
-Natura liantului: rasini alchidice
-Solvent: mixtura de hidrocarburi alifatice
-Masa volumica UNI EN ISO 2811-1: 1.00 -1,15 kg/l. (în functie de culoare)
-Vâscozitate UNI 8902: 600 ± 50 cps (vâscozimetru rotational
Rotothinner la 25 °C).
-Stralucire UNI EN ISO 2813: >85, unghi de masurare 60°
-Uscare (25 °C si 65% U.R.): formeaza o pelicula dupa 3 ore; superficiala în 7 ore; poate fi acoperit cu straturi ulterioare dupa 16 ore
Suprafete din metal feros nelacuit:
- Eliminati eventualele urme de calamina compacta si aderenta si orice urma de rugina prin sablare de tip comercial (Grad SA2) sau efectuati o curatare mecanica sau manuala. Pentru a elimina rugina în zonele greu accesibile utilizati convertizorul RUGISTOP 5900100.
- În cazul suprafetelor noi care nu prezinta urme de calamina sau rugina este suficienta degresarea suportului cu diluant de spalare.
- Stergeti de praf suprafata, asigurati-va ca suportul este perfect uscat si aplicati 2 straturi de antirugina (SATURNO serie 191 sau CROMO K70 serie 194).
- Dupa cel putin 12 ore aplicati 2 straturi de SINTOLIN.
Suprafete din metal feros lacuit anterior:
- Eliminati straturile de vopsele vechi care se exfoliaza si rugina prezenta prin curatare mecanica sau manuala, smirgluiti vopselele vechi bine ancorate de suport pentru a obtine o suprafata rugoasa. Pentru a elimina rugina în zonele greu accesibile utilizati convertizorul RUGISTOP 5900100.