Global Satinato

Vopsea de utilizare generala, pe baza de rasini alchidice cu ingalbenire limitata si pigmenti stabili la lumina, cu o putere mare de acoperire, capabil sa ofere, pe langa caracteristici fizico-chimice optime, un efect estetic care confera suprafetei tratate un aspect satinat si rezistent. GLOBAL SATINATO ofera o bariera eficienta impotriva agentilor atmosferici; protejeaza la exterior atat lemnul, cat si metalele, tratate preventiv, chiar si in conditii de expunere ambientala montana sau marina ridicata.
Global Satinato
Email sintetic de utilizare generala, pe baza de rasini alchidice cu îngalbenire limitata si pigmenti stabili la lumina, cu o putere mare de acoperire, capabil sa ofere, pe lânga caracteristici fizico-chimice optime, un efect estetic care confera suprafetei tratate un aspect satinat si rezistent. GLOBAL SATINATO ofera o bariera eficienta împotriva agentilor atmosferici; protejeaza la exterior atât lemnul, cât si metalele, tratate preventiv, chiar si în conditii de expunere ambientala montana sau marina ridicata.
Poate fi aplicat pe:
Suprafete din lemn noi, vechi sau lacuite, precum porti, pervazuri, plinte, grinzi, panouri, etc (orice alt produs din lemn care necesita o lacuire profesionala sau de amator)
Suprafete din fier si aliaje de otel noi, vechi si lacuite anterior, precum grilaje, parapete, pervazuri metalice, etc.
Suprafete zincate, materiale plastic (PVC) sau aliaje usoare, tratate în mod adecvat.
- Natura liantului: rasini alchidice modificate
- Masa volumica UNI EN ISO 2811-1: 0,95-1,35 kg/l. (în functie de culoare)
- Vâscozitatea preparatului UNI 8902: 400-600 cps (vâscozimetru rotational Rotothinner la 25 °C)
- Stralucire UNI EN ISO 2813: 25-30 unghi de masurare 60°
- Uscare (25 °C si 65% U.R.):
.formeaza o pelicula dupa 90 min.
.superficiala în 5 ore
.poate fi acoperit cu straturi ulterioare dupa 16 ore
Suprafete din metal feros nelacuit: - Eliminati eventualele urme de calamina compacta si aderenta si orice urma de rugina prin sablare de tip comercial (Grad SA2) sau efectuati o curatare mecanica sau manuala. Pentru a elimina rugina în zonele greu accesibile utilizati convertizorul RUGISTOP 5900100.
- În cazul suprafetelor noi care nu prezinta urme de calamina sau rugina este suficienta degresarea suportului cu diluant de spalare.
- Stergeti de praf suprafata, asigurati-va ca suportul este perfect uscat si aplicati 2 straturi de antirugina (SATURNO seria 191 sau CROMO K70 seria 194).
- Dupa cel putin 16 ore aplicati 2 straturi de GLOBAL SATINATO.
Suprafete din metal feros lacuit anterior:
- Eliminati straturile de vopsele vechi care se exfoliaza si rugina prezenta prin curatare mecanica sau manuala, smirgluiti vopselele vechi bine ancorate de suport pentru a obtine o suprafata rugoasa. Pentru a elimina rugina în zonele greu accesibile utilizati convertizorul RUGISTOP 5900100.
- Eliminati praful de pe suport.
- Aplicati 2 straturi de antirugina (SATURNO seria 191 sau CROMO K70 seria 194) pe suporturi perfect uscate. - În cazul suprafetelor puternic deteriorate se recomanda eliminarea completa a vopselelor vechi si a ruginii prezente prin sablare de grad SA2 1/2, sau cu decapantul SVERNICIATORE SM90 5600014 si o curatare mecanica sau manuala ulterioara.
- Suprafetele sablate pâna la metal alb trebuie acoperite cu primul strat de antirugina în maximum 8 ore.
- Dupa cel putin 16 ore, aplicati 2 straturi de GLOBAL SATINATO.
Suprafete din lemn nou:
- Smirgluiti pe uscat pentru a elimina fibrele desprinse;
- Curatati suprafata. eliminati reziduurile de la prelucrare si eventualele rasini cu Dil. Nitro 5170076;
- Asigurati-va ca lemnul nu este prea umed;
- Pe lemn tânar si uscat sau pe lemn cu o absorbtie excesiva aplicati un strat de MARCONOL IMPREGNANTE seria 843 si smirgluiti usor cu hârtie abraziva.
- Pentru a asigura o putere mai mare de acoperire produsului de finisare ulterior aplicati 1-2 straturi de vopsea de fond MARCONOL ORIENTALITE 1450519 si smirgluiti.
- Aplicati apoi GLOBAL SATINATO.